19 mars 2011
13:00

Referat: Vellinge - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Amar Habib (ny) - David, Martin, Nickola - Jamal, Jaja, Florian, Oliver - Mick, Anders, Johan L

Avbytare var Stefan som kom in som vänster yttermittfältare efter 35 min och Javid som kom in i paus och spelade hela 2:a halvlek som höger yttermittfältare.
I övrigt gick vi runt rätt mycket på mittfältet.

Vi började matchen med en våldsam offensiv. Den påminde lite om den mot Sövestad när det stod 4-0 efter 13 min. Skillnaden var att det denna gång dröjde lite längre med utdelningen. Precis som då verkade motståndarna närmast paralyserade av vår anstormning och vi var ofta helt omarkerade.

Redan efter 13 sekunder hade vi vårt första avslut när Johan mycket snyggt frispelades av Mick men där målvakten gjorde en reflexräddning. Första 20 minuterna hade de svårt att etablera något som helst spel på vår planhalva och vi dominerade fullständigt med flera heta chanser och massor av avslut och hörnor. Dock hade de ett par-tre visserligen korta men vassa anfall av vilka de fick en straff på ett i den 7:e min och satte den och tog därmed ledningen med 1-0.

I den 19:e min fick vi vårt så välförtjänta första mål. Det var Johan som gjorde det på pass från Anders. 12 min senare var det dags igen. Den här gången var det Anders som gjorde mål på pass från Johan. Då hade vi precis bränt ett dubbelfrilägge (fri-målvaktsretur - helt fri igen - 2 misslyckade skott) någon halvminut tidigare.

Nu hade dock Vellinge börjat arbeta sig in i matchen och frågan är om inte de t.o.m. hade ett visst spelövertag även om vi hade något fler klara chanser även nu. Mot detta kunde de ställa vad jag uppfattade som ett strafftillbud och precis innan paus en boll som domaren ansåg att David räddade på mållinjen men som lär ha varit inne enligt våra spelare.

Andra halvlek började som den första. Vi hade en jättechans efter bara några sekunder. I övrigt såg den helt annorlunda ut. De kom ut lite som ett nytt lag med mycket löpningar och bra passningsspel medan vi började slarva med passningar och jobba hem sämre. Antagligen underskattade vi dem sedan det gått så lätt i 1:a halvlek.

Halvleken innehöll dock mycket färre heta chanser än den första. Vi hade ytterligare en i början och de hade en en kvart från slutet där vår målvakts-debutant Amar gjorde ett bra ingripande. Sista kvarten hände det ytterst lite.
Jamal gjorde dock en imponerande löpning med bollen strax innan slutsignalen när han gick med bollen från en bit in på vår planhalva och ända fram till målvakten men orkade inte riktigt med ett vettigt avslut.

Totalt sett en match med 2 ansikten alltså men vi skapade betydligt fler heta målchanser, hade mycket fler avslut och vann hörnstatistiken med 6-4.

Deras målvakt var mycket bra, gick ofta långt ut och avvärjde chanserna tidigt.
Med en mer ordinär målvakt hade våra segersiffror blivit betydligt större.

Slutligen var det kul att se att vår målvaktsdebutant kom ifrån sin debut med verklig heder.